AMD'den yeni SSE5 yönerge seti
1 sayfadaki 1 sayfası
AMD'den yeni SSE5 yönerge seti
AMD'nin yeni SSE5 yönerge seti, yüksek performansa ihtiyaç duyan uygulamalarda yazılım geliştiricilerin kodları sadeleştirmesini ve daha yüksek verimlilik elde etmesini sağlayacak.AMD, yüksek performansa ihtiyaç duyan uygulamalarda yazılım geliştiricilerin kodları sadeleştirmesini ve daha yüksek verimlilik elde etmesini sağlayacak yeni bir x86 yönerge seti uzantısı olan SSE5 ile x86 mimarisini daha da geliştireceklerini duyurdu. SSE5, geliştiricilere tüketiciler ve kurumlar üzerinde günlük etkisi olan uygulamaların performansını azamiye çıkarmaya yardımcı olan ek kabiliyetler sağlayacak ve bundan yüksek performanslı uygulamalar, çoklu ortam ve güvenlik yazılımları etkilenecek.
Endüstrinin odağı işlemci hızından enerji verimliliğini artırmaya kaydıkça, bir işlemci çekirdeğinde bir saniyede yürütülen yönerge sayısı, sabitlenmeye doğru ilerlemekte. Dolayısıyla hem yazılım hem donanım sağlayıcılar bilgisayar performansını artırmak için yeni yaklaşımlar aramak zorunda. AMD busüreci hızlandırıyor ve endüstri genelinde diyalog sağlayıp geribildirim alabilmek için teknik özellikleri yazılım geliştirme çevrelerine açıyor.
Çok çekirdek teknolojisi ve belirli bir amaca yönelik yan işlemcilerin bütünleşmesi, performans sınırlarının ilerletilmesi için etkili yöntemlerdir. Aynı derecede önemli olan başka bir unsur ise, bir sonucu elde etmeye yönelik toplam yönerge sayısını azaltarak her çekirdeğin verimliliğini azamiye çıkarmaktır. SSE5, her yönergenin çıktısını azamiye yükseltmeye yardımcı olur ve eskiden sadece özel, yüksek performanslı mimarilerde bulunan bazı işlevleri x86 platformuna taşıyarak kod tabanını düzenler. Bu işlevler şunlar:
Üç Girdili Yönergeler
Bir bilgisayar yönergesi, girdilere belirli bir matematik veya mantık fonksiyonunun uygulanmasıyla yürütülür. x86 yönergelerinin işleyebileceği girdi sayısını ikiden üçe çıkaran SSE5, çok sayıda basit yönergenin tek ve daha verimli bir yönergeye indirgenebilmesini sağlar. Üç girdili yönerge yürütme özelliği şimdilik sadece bazı RISC mimarilerinde bulunmaktadır.
Kaynaşık Çarpım Bileşkesi
Üç Girdili Yönerge özelliği, karmaşık hesaplamaları daha verimli yapan yeni yönergelerin oluşturulmasına imkan tanır. Kaynaşık Çarpım Bileşkesi yönergesi ise, çarpım ve toplamayı birleştirerek tekrarlanan hesaplamaların tek bir yönergeyle yapılmasını sağlar. Kodun sadeleştirilmesi, daha hızlı yürütmeye imkan verdiği için grafik gölgelemenin daha gerçekçi, fotoğraf dönüşümünün daha hızlı, seslerin konumunun daha belirgin olmasını sağlar, karmaşık vektör hesaplamalarını ve diğer yoğun performans gerektiren uygulamaları kolaylaştırır.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz